Förbifartsförundran

Under denna flik kommer betänksamma trafikplanerare att kunna uttrycka sina funderingar och farhågor. Välkommen med ditt bidrag!

När jag möter denna massiva kaskad av positiva beskrivningar av vilka fördelar Kungshattsleden – Västerleden – Förbifart Stockholm kommer att ha, inte minst för alla dessa lyckliga mödrar med ännu lyckligare småbarn vars vardagsliv kommer att bli bättre – ja, då förundras jag. Jag känner förbifartsförundran. Kan detta dyra projekt verkligen vara det bästa sättet att använda ett stort och sannolikt växande antal miljarder om det är stockholmarnas vardagsliv man vill förenkla? Det skulle jag vilja undersöka med hjälp av andra som inte (i alla sammanhang) måste tycka att det inte kan finnas något smartare.

Annonser

1 thought on “Förbifartsförundran

  1. Thomas

    Det är säkert känt sedan tidigare att hela den minskning av trafik på Essingeleden som anges i trafikprognoserna kommer av att trängselskatt införs på Essingeleden när Förbilfarten öppnar. Det är detta som ger HELA trafikminskningen, Förbilfarten ger samma antal bilar som idag enligt det jämförelsealternativ som tagits fram med Förbilfarten men utan trängselskatt på Essingeleden.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s